De praktijkondersteuners

Praktijkondersteuning Chronische Zorg & Ouderenzorg
Onze praktijkondersteunster Astrid adviseert en begeleidt mensen met chronische aandoeningen als suikerziekte, (hoog risico) op hart- of vaatziekte en longaandoeningen. Zij werkt met professionele protocollen die gezamenlijk met de regionale organisatie POZOB worden opgesteld. Met deze protocollen als leidraad is er veel plaats voor persoonlijk contact en wordt samen met de patiënt een individueel zorgplan opgesteld. De patiënt kan hierin zelf zijn/haar waarden inzien en bijhouden door het MGP programma. Onze filosofie is dat alleen met maatwerk deze groep mensen optimaal begeleid kan worden. 

Astrid is ook speciaal opgeleid om kwetsbare ouderen met hun gezin en familie te ondersteunen en te begeleiden. Ook deze zorg is vanuit de regionale organisatie POZOB georganiseerd. Onze doelstelling is dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen door optimale verzorging en begeleiding van hen en hun familie en mantelzorgers. Ook deze zorg wordt op maat geleverd in overleg met de patiënt en alle mensen in de zorg die daarbij betrokken zijn.

Astrid Spoon

"Na mijn HBO opleiding tot verpleegkundige heb ik veel ervaring opgedaan in de zorg. Toen ik steeds meer in de preventieve zorg en zorg in de huisartsenpraktijk terecht kwam, heb ik de opleiding tot praktijkondersteuner voor de huisartsenpraktijk gevolgd en ben daarin aan de slag gegaan. Sinds december 2017 werk ik als praktijkondersteuner somatiek bij deze praktijk. Ik verzorg de spreekuren voor mensen met een chronische aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, astma en COPD. Wanneer patiënten bij mij op het spreekuur komen, kijk ik graag naar de 'persoon achter de patiënt'. In plaats van alleen oog te hebben voor de ziekte van de persoon. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die de gezondheid(-beleving) kunnen beïnvloeden waar de betreffende persoon zelf invloed op heeft. Zoveel mogelijk zelf de regie houden, actief meedenken en inzicht krijgen in het eigen gedrag stimuleer ik daarom bij iedereen. Zo blijf je je ziekte beter de baas.
In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan mijn opgroeiende zoon van zestien, mijn vrienden en familie. Ik hou erg van verre en avontuurlijke reizen, maar kan ook genieten van huiselijke gezelligheid en verfijnd eten. En als ik er tijd voor kan vinden, houd ik mij bezig met fotografie."

Praktijkondersteuning Psychische Klachten

Mijn praktijkondersteuners Marieke en Renée adviseren en begeleiden volwassenen met psychische klachten of gedragsproblemen. Jeske doet hetzelfde maar dan bij kinderen. Ook zij werken vanuit de regionale organisatie POZOB met professionele protocollen. Natuurlijk staat in hun werk persoonlijke aandacht en begrip hoog bovenaan. Zij kennen alle mogelijkheden van de geestelijke gezondheidszorg in onze regio en kunnen daardoor op maat mijn patiënten begeleiden of verwijzen.

Renée Roufs

Foto Renee "In februari 2018 met ben ik gestart bij de praktijk als praktijkondersteuner GGZ. Dit houdt in dat als een volwassene psychische klachten heeft de dokter deze kan doorverwijzen naar mij voor ondersteuning en begeleiding bij het oplossen van de klachten. Wanneer een patiënt voor het eerst bij mij komt, vind ik het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij of zij zich welkom, veilig en begrepen voelt. Van daaruit gaan we dan samen doelen opstellen om aan te werken die voor hem/haar belangrijk zijn. Zo blijft iemand gemotiveerd en bereiken we wat nodig is. Ik vind het heel leuk en ontzettend mooi dat ik mensen mag ondersteunen in dit persoonlijk ontwikkelingsproces. Iets wat ook heel afwisselend is, want geen dag of mens is hetzelfde. 
In mijn vrije tijd ga ik graag de uitdaging aan door deel te nemen aan obstacles/mudruns en ik houd van paardrijden. Ook geniet ik van het tijd doorbrengen met mijn vriend, familie en vrienden."

Marieke Zoetekouw

Mariekeprof"Na vele jaren werken in de jeugdzorg heb ik in 2011 de overstap gemaakt naar de psychische zorg voor volwassenen. En sinds 2017 ben ik er ook voor alle volwassenen in deze praktijk. Wat ik bijzonder en mooi vind aan mijn werk met mensen, is wat iemand die je soms pas heel kort kent met je wil delen. Het gaat daarbij over hele verschillende onderwerpen, van liefdesverdriet tot psychose, en voor iedereen kan ik wel iets betekenen. Of het nu gaat om een luisterend oor, tips & tricks of langere begeleiding en dat vind ik erg fijn om te doen. In het contact met mensen ben ik oprecht betrokken en nieuwsgierig naar iemand z’n verhaal. Van daaruit gaan we samen kijken naar wat iemand kan en wil veranderen en wat daarvoor nodig is. Het kernwoord hierin is altijd samenwerking, omdat de meeste verandering buiten de spreekkamer plaatsvindt. Gesprekken gaan soms gepaard met een traan, maar de lach zal zeker ook niet ontbreken. 
In mijn vrije tijd ben ik graag thuis met een goed boek, mooie muziek of leuke films en series. Ook ga er graag gezellig op uit met vrienden. Dat kan zijn lekker uit eten, naar de bioscoop of genieten van de mooie natuur in de omgeving van Noord-Limburg waar ik nu woon."

 Jeske Jacobs

Jeske dot“Ik vind het leuk om met kinderen en hun ouders te werken en te zoeken naar de manier waarop ik hen het beste kan begeleiden en ondersteunen. Na mijn opleiding psychologie met de specialisatie kind en jeugd, heb ik jaren bij Combinatie Jeugdzorg gewerkt en nu dus als praktijkondersteun(st)er geestelijke gezondheidszorg jeugd (POH-GGZ-Jeugd) in deze praktijk.
Het valt niet mee als je als kind in een lastige situatie terecht komt en daarbij hulp nodig hebt. Omdat dit al zwaar genoeg is, probeer ik vooral te kijken naar de eigen kracht van het kind door te zoeken naar wat er al goed gaat en vanuit daar samen aan de slag te gaan met wat er niet zo goed gaat. Ook gebruik ik graag humor in het contact met kinderen.”

Wij staan klaar voor jou!

De huisarts
De praktijkassistentes
De praktijkondersteuners